Novi krug pregovora oko izbornog zakona: Matthew Palmer 19. januara stiže u Sarajevo

Američki izaslanik za izbornu reformu Matthew Palmer trebao bi u srijedu 19. januara stići u Sarajevo gdje ostaje nekoliko dana. Tada bi mu se trebala pridružiti i Angelina Eicchorst, direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove kako bi održali nove razgovore sa političkim strankama u vezi izmjena Izbornog zakona BiH.

U Delegaciji EU danas je održan sastanak šefa Delegacije EU Johanna Sattlera i američkog ambasadora Erica Nelsona sa predsjednikom i zamjenicima predsjednika Naroda i pravde.

“Razgovarali smo o načinima rješavanja političke krize. Hitno je potrebno krenuti naprijed s reformama, uključujući izbornu reformu u Bosni i Hercegovini”, napisao je Sattler na Twitteru.

Proteklih nekoliko dana već su se održavali razgovori sa političkim akterima, a predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednik SDA Bakir Izetbegović prošle sedmice su imali približne iste stavove da je moguće doći do dogovora.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79