Novi lapsus Fadila Novalića: Vožnja ‘južnom prugom’ nije viđena zadnjih 30 godina

Iz Sarajeva je jutros nakon 10 godina krenuo voz za Ploče. Talgo vozovi Željeznica Federacije BiH time su prvi puta dio međunarodne željezničke linije.

Iz Željeznica FBiH ističu da bi putnici trebali kupiti kartu dan prije putovanja i to do 14 sati jer će time olakšati brži prelazak granice.

Karte se mogu kupiti na prodajnim mjestima u Sarajevu, Hadžićima, Konjicu, Mostaru i Čapljini.

Otvaranju je prisustvovao i premijer Vlade Federacije BiH, Fadil Novalić. Međutim, u svom današnjem obraćanju premijer FBiH je imao još jedan novi gaf.

“Ova vožnja južnom prugom, kako je mi to zovemo, Sarajevo – Ploče nije odavno mogla biti viđena na našim prugama, možda zadnjih 30 godina. Ovo jedna od najzanimljivijih pruga i vožnji, u Evropi i svijetu”, kazao je Novalić.

Novalić je naveo kako je i CNN svrstao ovu južnu prugu u 10 najljepših i najatraktivnijih pruga u Evropi, a The Guardian u 18 najatraktivnijih u svijetu.

“Vozit ćemo se takvom prugom koju su i strani mediji proglasili jednom od najljepših”, poručio je Novalić.

Podsjetimo, jučer tokom otvaranja ceste Neum – Stolac Novalić svojom izjavom šokirao javnost.

“Evo, omogućili smo vam da bez pasoša dođete u Neum i budete u našoj domovini na odmoru“, poručio je on.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79