Novi ,,ležeći policajac” na ulicama: Koliko su dobra ideja?

Na zagrebačkim saobraćajnicama je u posljednje vrijeme primjetan novi tip ovih usporivača vozila.

Novi “ležeći policajci” su jarkocrvene boje i protežu se cijelom širinom puta pa ih je nemoguće zaobići, a imaju i dodatne žute oznake koje ih čine još vidljivijima.

U odnosu na ranije usporivače saobraćaja, novi su zaobljeniji pa automobili lakše prelaze preko njih, bez naglih trzaja kakvi su bili karakteristični za starije žute i crne uspornike. Ipak, ovi “ležeći policajci” ispunjavaju funkciju jer je i dalje neprijatno ako na njih naletite velikom brzinom, piše Index.hr.

S obzirom da su i beogradske ulice prepune “ležećih policajaca” koji često nisu adekvatni, jer je prelazak preko njih čak i pri minimalnim brzinama neprijatan za vozače, a pogotovo za ogibljenje automobila, možda bi i nadležne službe trebalo da razmisle o zamjeni neodgovarajućih usporivača saobraćaja, piše B92.

Takođe, veliki broj “ležećih” na putevima i ulicama je neadekvatno obilježen, pa se često dešava da ih vozač primijeti tek kada prednji točkovi automobila pređu preko njih.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79