Novi načelnik općine Centar: Ne dozvoljavam ni Bakiru, ni Komšiću da budu veći Bosanci od mene!

,,Kada su nacionalne stranke vidjele da gube tlo pod nogama, krenula je “Srbin” priča za mene! Sarajevo brutalno reklo NE pokušajima mržnje i nacionalizma

Mene nazivaju četnikom?! Mene?! Mene čiju su porodicu pobili četnici i Njemci! Moja majka je preživjela strijeljanje samo zato što je od straha sekundu prije metka pala u nesvijest! Sada kada vidi bradu i kokardu, uvijek se trese! Antifašista sam i prezirem fašizam, četništvo, ustaštvo! I danas se borim protiv te ideologije! Moramo prestati gledati kako se ko zove i nastaviti dalje! Pravi sam Bosanac i Hercegovac – majka iz Hercegovine, porodica Pedalo, a otac iz Foče. U ratu smo ostali u Sarajevu! Tu su moje ulice i drugovi, a odrastao sam na Grbavici. Ponosni sam Sarajlija! Ne mogu Komšić i Bakir biti veće patriote od mene!

Prošla uprava u općini uzela nadležnosti koje joj ne pripadaju! EYOF je bio otimanje! Nismo dobili izvještaj o utrošenim sredstvima! Od početka bilo dileme trebam li ja biti kandidat za načelnika Centra! Hrabro smo ušli u to! Pred bilo koje izbore, tri nacionalne stranke dižu tenzije i hrane se međusobno! Kada su nacionalne stranke vidjele da gube tlo pod nogama, krenula je “Srbin” priča za mene!

Sarajevo brutalno reklo NE pokušajima mržnje i nacionalizma! SDA je stranka koja se odnarodila od građana i prestala da ih sluša! To je ključni problem zašto su izgubili izbore, konkretno u Centru! Ajnadžić generalski odstupio sa svih funkcija! Imao sam veliku podršku Četvorke, otkrivali smo zajedno afere!

Željko Komšić u meni budio nadu da stvari mogu krenuti nabolje, ali kada na svojoj koži osjetite brutalnost te politike ostanete razočarani, a raspad koalacije nas je zabolio! DF sada ima jednog općinskog vijećnika, a ranije je imao pet! Dobili su crveni karton! Važna je detaljna revizija poslovanja svega što se dešavalo, spreman sam angažovati strane ugledne konsultantske kuće! Nismo preuzeli vlast, već odgovornost! Potrebni mini referendum!

Da nije Irme Baralije, u Mostaru ne bi bilo izbora! Zbog njene presude, Izetbegović i Čović morali potpisati! Na lokalnim izborima u Mostaru niko neće izgubiti svoje nacionalno pravo ako HDZ siđe s vlasti! Možda Irma Baralija bude gradonačelnica Mostara! Zašto nam se Platforma za progres u Mostaru ne bi pridružila?! Na kojim osnovama će oni što su u Sarajevu izgubili, u Mostaru graditi kampanju?!”


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79