Novi obračun: Dragan Mektić ljut na Aleksandra Vučića, brzo uslijedila panična reakcija Gorice Dodik

Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić reagirao je nakon natpisa u medijima da je Miloradu Dodiku zabranjena kupovina stanova u beogradskom elitnom naselju.

Kao što je poznato, vijest da Miloradu Dodiku nije dozvoljeno da kupi tri sprata jednog od objekata koji se grade u kompleksu “Beograd na vodi”, objavio je novinar Slobodan Vasković.

Dodik je, navodno, ostao šokiran kada mu je, početkom juna ove godine, saopćeno da ne može “kupiti ni kvadratni milimetar prostora” u tom kompleksu, a kamoli tri sprata, kako je namjeravao.

Objašnjenje koje je dobio na pitanje zbog čega mu se ne dozvoljava ulaganje, bilo je po njega još veće poniženje od zabrane kupovine tri sprata, čija cijena je najmanje desetak miliona eura.

Rečeno mu je da je “neopisivo i nepodnošljivo degutatno” da on sebi lično kupuje tri sprata u najelitnijem dijelu Beograda, dok Srbija, istovremeno, pomaže RS brojnim donacijama – od medicinskih do finansijskih, otkrio je novinar Slobodan Vasković.

Na vijest je reagirao Dragan Mektić.

E, zato se ja ljutim na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, on daje pare u Republiku Srpsku i time pomaže Dodika a ovaj krade te iste pare i kupuje cijele spratove u objektima “Beograd na vodi”, umjesto da ovdje zajedno sa narodom ruši bagru – poručio je Mektić.
Nije prošlo dugo, oglasila se i Gorica Dodik.

2016. godine smo u Beogradu prodali dva stana na Zvezdari, a novac koji je legao na banku tata je podigao u kešu, jer su mu tako savjetovali iz banke, isti prijavio i na izlazu iz Srbije i na ulazu u BiH.
Za sve postoji dokumentacija. Naravno to nikoga nije zanimalo, jer čemu pisati istinu o porodici Dodik?! Novac je uplaćen za otplatu kredita za moj stan. Mektić nikada nije odgovarao za to“, poručila je Gorica Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79