NOVI OBRT U PREDMETU TREZOR: SUDIJA TRAŽILA IZUZEĆE ZBOG DOPISIVANJA S OPTUŽENIM

Predsjednica sudskog vijeća u predmetu „Trezor“ Snježana Kudrić zatražila je da se na opštoj sjednici Okružnog suda u Banjaluci odluči da li ona može da ostane sudija u ovom procesu, jer joj je nedavno prijetio prvooptuženi Siniša Straživuk.

Upravo zbog ovog zahtjeva odgođena su dva posljednja ročišta u ovom predmetu, a koja su trebala biti održana ove sedmice.

Odluka da li će Kudrićeva ostati na čelu sudskog vijeća biće donesena iduće sedmice, pa tako nije poznato kada će biti nastavljeno suđenje u ovom predmetu.

U slučaju da sudije na opštoj sjednici odluče da Kudrićeva više ne može da sudi u ovom predmetu, ovaj slučaj, koji traje oko godinu dana, moraće da krene ispočetka.

To znači da će ponovo biti izvedeni svi dokazi i saslušani svi svjedoci koji su do sada davali izjavu u ovom predmetu.

Podsjetimo, do svega je došlo zbog razmjenjivana poruka između prvooptuženog Straživuka i predsjednice sudskog vijeća Kudrićeve, nakon čega je ona policiji prijavila da joj Straživuk prijeti.

Straživuk je poruke sudiji slao 3. novembra od 15 do 22 časa. Tako su neke od poruka bile ljubavnog karaktera, dok je u drugima prijetio sudiji i njenoj porodici.

U jednoj od poruka Straživuk je napisao „Gdje si ljubavi, čekam te?“, da bi u drugoj poslao: „Šta je, frka, prepala si se? Sve znam, gdje ti radi ćerka, sve ću vas pobiti.“

Straživuk je tada u sudu istakao da se udvarao sudiji i da je sve bila šala, te da joj nije prijetio.

– Sve ovo je shvaćeno drugačije i nije bilo nikakve prijetnje. Čak me je u jednoj poruci pitala „Da li je ovo udvaranje ili prijetnja“, a odgovorio sam da je udvaranje. Nemam saučesnike u ovome, sve sam slao sa svog telefona – kaže Straživuk.

Poslije hapšenja on je tvrdio da je broj našao na internetu, međutim prilikom pretresa kod njega je nađen papirić s njenim brojem telefona. Takođe, u njegovom vozilu je nađena i bejzbol palica.

Nakon ovoga Straživuku je određen pritvor, u kojem se još nalazi.

Optužnica

U predmetu „Trezor“ osim Siniše Straživuka sudi se Milošu Mrđanu, Jovici Karaću, Tomislavu Kneževiću, Đorđu Ćulumu, Aljoši Galiću i Željku Pavloviću.

Republičko tužilaštvo ih tereti da su djelovali kao organizovana grupa, koja je od 2008. do 2011. godine počinila više razbojništava na području Banjaluke i Prijedora u kojima su ukrali oko dva miliona maraka. Optuženi su i za pljačku „Komercijalne“ banke u centru Banjaluke kada su odnijeli više od milon maraka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments