Novi “online obračun” Konakovića i Efendića: Ko je povio kičmu?

Nakon što je predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković napustio SDA često dolazi do verbalnih okršaja sa Semirom Efendićem (SDA), načelnikom sarajevske općine Novi Grad. Tako su i sada jedan drugome odaslali političke strijele kojima asociraju na izdaju.

Nakon što je stranka Narod i pravda predala svoje kandidatske liste, čelnik te stranke Konaković na Twitteru je poručio kako od svojih kadrova traži da “ne liče na sadašnju vlast.

“Ako se ikad počnem ponasati kao Bakir ili Asim, ne daj Bože, da se oni nikad ne ponašaju kao Efendić. Da im bude važnija pravda od funkcije, da nikad ne savijaju kičmu kako bi ih neko kandidovao negdje”, napisao je Konaković.

Načelnik Novog Grada je odgovorio mnogo opširnije. Ono što dovodi u vezu ovu dvojicu političara je SDA, s obzirom na to da je i Konaković do 2018. bio kadar te stranke.

“Otprilike, on pokušava uvjeriti svoje sljedbenike i javnost kako sam ja navodno ‘povio kičmu’ jer sam kandidat SDA za načelnika općine u kojoj sam i do sada bio načelnik. Nakon što sam objavio snimak iz sada već poznate afere ‘Asim’ uz taj video sam napisao da Sarajlić nakon tog snimka više ne može biti potpredsjednik SDA i predsjednik Kadrovske komisije. Tri dana nakon toga Sarajlić je morao napustiti sve stranačke funkcije pa i te koje sam ja spomenuo. Nikad za vrijeme svog dugogodišnjeg angažmana u SDA Konaković nije spomenuo bilo šta u vezi sa Sarajlićevim “metodama” rada u kojima su odlično sarađivali za vrijeme dok je Asim bio predsjednik KO SDA, a Dino K. premijer Kantona Sarajevo u ime SDA, nego sam mu problem bio ja i općinska organizacija SDA Novi Grad, koji se protiv takvih metoda borimo, i njemu i Asimu. Kako onda, tako i danas”, kazao je Efendić između ostalog.

Nisam stigao ovih dva-tri dana od obaveza odgovarati na Konakovićeve pokušaje prozivanja, ali evo sada ću ukratko….

Gepostet von Semir Efendić am Montag, 17. August 2020

S obzirom na to da je Konaković aludirao da je Efendić povio kičmu jer je nakon unutarstranačkog obračuna u borbi za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo ostao u stranci i opet je kandidat za načelnika, Efendić je odgovorio fotografijom Konakovića u avaz Twist Toweru kada je bio na pregovorima za formiranje tadašnje Šestorke. Efendić je citirao stav Naroda i pravde prije tih pregovora.

“O tome kakvu štetu građanima Kantona Sarajevo je napravio ‘KONCEPT’ pravljenja vlasti bez pobjednika, jer sam ja sam kao kandidat imao više glasova na izborima nego bilo koja od stranaka Šestorke ukupno, pisat ću nekom drugom prilikom, ali neka se sjete toga svaki put kad optužuju nekog drugog za stanje u kojem se sada Kanton Sarajevo nalazi. Za razliku od njega, moji politički stavovi su konstantni i ozbiljni, a politički rad baziran na konkretnom radu i rezultatima umjesto na blebetanju bez ikakve osnove”, zaključio je Efendić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79