Novi politički transfer: Žarko Vujović ekspresno potpisao za DF nakon izlaska iz SD-a

Jedan od osnivača Socijaldemokrata BiH Žarko Vujović napustio je taj politički subjekt i odmah je prešao u Demokratsku frontu (DF).

Iz DF-a je danas saopćeno da je Žarko Vujović na njihovoj listi u Tuzlanskom kantonu, kao i Zlatan Begić, Mahir Mešalić i Dajana Čolić.

Kako smo danas izvjestili, razlog za Vujovićev izlazak iz SD-a su kandidatske liste za predstojeće izbore, tačnije razmimoilaženje sa stavovima određenih članova stranke koji su mišljenja da nosilac ne treba biti neko ko nije Bošnjak.

“Žarko Vujović i popularni tuzlanski sportista novi je član Demokratske fronte, a na idućim izborima ujedno će biti i nosilac kantonalne liste koalicije ‘Željko Komšić za građansku državu DF-GS'”, saopćeno je.

Nosilac državne liste DF-a je Zlatan Begić, dok će federalnu listu nositi aktuelni zastupnik DF-a u Skupštini TK Mahir Mešalić.

“Na građanskoj ali i multietničkoj listi koalicije ‘Željko Komšić za građansku državu DF-GS’ nalaze i se Boris Krešić delegat u Klubu Hrvata federalnog parlamenta, delegatkinja u istom klubu Sandra Imširović, ministrica u Vladi TK Dajana Čolić, Ivana Mijatović ministrica kulture i sporta u Vladi TK, kao i Elvir Mujkanović, najmlađi oficir ARBiH”, saopćeno je.

Inače, Vujović je i predsjednik Skupštine TK, a kako nam je potvrdio, njegova posljednja odluka neće imati nikakvog utjecaja na stabilnost skupštinske većine.

Podsjetimo, sličan politički transfer zarad mjesta na listi nedavno je napravio i Suad Kurtćehajić koji je nakon učlanjenja u SDP nakon samo mjesec dana napustio partiju te prešao u SBB.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79