Novi požar kod Bileće: Ugrožene kuće

Novi požar kod Bileće: Ugrožene kuće


Na području Bileće izbio je novi požar koji je stigao blizu naseljenih mjesta, što je trenutno glavni prioritet za vatrogasne službe, izjavio je Boban Kusturić, direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske.

Nakon što ovaj požar bude stavljen pod kontrolu, planira se gašenje požara kod Nevesinja i Gacka.

“Do prije sat vremena gasili smo požar na Tjentištu, ali smo se morali prebaciti kod Bileće jer je vatra ugrozila naselja. Požar je došao do kuća, pa smo odmah reagirali kako bismo zaštitili stanovništvo,” rekao je Kusturić.

U posljednjih sat vremena helikopteri intenzivno gase vatru kod Bileće kako bi spriječili njeno širenje prema naseljenim područjima.

Kusturić je dodao da su tokom leta od Tjentišta do Bileće uočili dva velika požara – jedan u smjeru Nevesinja, a drugi kod Gacka, ali oni za sada ne prijete naseljima.

“Helikopteri su u zraku od ranih jutarnjih sati, a danas smo izbacili više od 300 tona vode, što je više nego bilo kojeg prethodnog dana,” istakao je Kusturić, dodavši da udruženim snagama djeluju helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske i dva helikoptera helikopterske jedinice MUP-a Srbije.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija