Novi primjer bahatosti u Sarajevu: Kvadom preticao preko zelene površine

Nesavjesni vozač četverocikla (kvada) je posljednji primjer sve učestalijih saobraćajnih prekršaja i saobraćajne nekulture u Sarajevu.

Čitatelj nam je ustupio videosnimak na kojem se vidi kako se kvad u naselju Otoka kreće zelenom površinom pretičući ostala vozila na glavnoj gradskoj saobraćajnici. Snimak je nastao jučer (subota).
Time je nesavjesni vozač, krećući se na prostoru na kojem nije dozvoljeno kretanje motornih vozila, ugrozio ostale učesnike u saobraćaju. Ovako nešto i ranije se dešavalo i čini se da postaje sve učestalije.

Između ostalog, terenac se nedavno vozio preko gradilišta, tj. trase na kojoj se rekonstruiše tramvajska pruga, a dešava se da se pješačke staze koriste kao cesta. Bilo je onih koji su ova svoja nedjela fotografisali ili snimili, pa se time hvalili i preko društvenih mreža.

Kvadovi su sve popularniji u Bosni i Hercegovini te je sve više onih koji ovom vrstom vozila krše saobraćajna pravila. Među njima su i maloljetnici, što za posljedicu ima i nesreće s kobnim ishodom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79