Novi radar postavljen u Sarajevu na mjestu učestalih nesreća

Novi radar postavljen u Sarajevu na mjestu učestalih nesreća


Radari su za mnoge vozače prava noćna mora, ali su ujedno nažalost jedini alat borbe protiv onih koji ne mare na koji način i koliko brzo voze. Tako će vozači u Bosni i Hercegovini pažnju morati obratiti na još jedan novopostavljeni radar.

Novi radar postavljen je u ulici Hamdije Kreševljakovića u sarajevskom naselju Drvenija piše Crna-Hronika.

Apelujemo na građane da poštuju postojeće saobraćajne propise i da vožnju prilagode propisanim ograničenjima brzine kretanja i uslovima na putu – poručili su iz policije.

U istoj ulici nalazi se srednja škola, samim tim možemo očekivati da će dozvoljeno ograničenje brzine biti 40 km/h. Ulica Hamdije Kreševljakovića postala je mjesto učestalih saobraćajnih nesreća u ovom sarajevskom naselju.

Podsjećamo 11. februara ove godine dogodila se nesreća u kojoj je vozač Benjamin Spahović skupocjenim automobilom marke Porsche udario sina oskarovca Danisa Tanović.

Porscheom udario sina Danisa Tanovića: Benjaminu Spahoviću dvije godine robije

 

Benjamin Spahović pristao je sklopiti sporazum o priznanju krivice s Tužilaštvom KS zbog saobraćajne nesreće u kojoj je teško povrijeđen Orhan Tanović, sin bh. oskarovca Danisa Tanovića. Također je podsjetio da Spahović nije bio pod utjecajem alkohola niti narkotika prilikom nesreće te da je odmah pozvao hitnu pomoć i policiju. Rasprava o priznanju krivice bit će održana u augustu, a sporazum predviđa da će Benjamin Spahović dobiti dvije godine zatvora i tri godine zabrane upravljanja motornim vozilom nakon izlaska na slobodu.

– Nedaleko od mjesta gdje je udaren Orhan neki klinci su označili mjesto grafitom koji doživljavam kao umjetnički bunt jer je na istom mjestu nastradalo još nekoliko ljudi. Orhan je svaki dan sve bolje i u međuvremenu je završio drugi razred zahvaljujući vlastitoj volji i radu te nesebičnoj pomoći nastavnika i drugova iz Druge Gimnazije. Hvala vam svima… – napisao je Tanović.

U istoj navedenoj ulici, povrijeđen je i student Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, Vekas Jovanović, kojeg je Poršeom udario vozač Albin Travnjak iz Zenice. Povrijeđeni mladić je zadobio teške tjelesne povrede zbog čega je zadržan na daljem liječenju u Kliničkom centru Sarajevo. Nesreća se desila 10. maja ispred Fakulteta političkih nauka.

Student kojeg je Porscheom udario Albin Travnjak: Malo sam bolje, ali boli me kičma, bitno da sam preživio


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija