Novi rijaliti Ane Brnabić: Pričala sam s Vučićem o atentatu, šta ako se desi, rekao mi je “jednom mora da se umre”

Premijerka Srbije Ana Brnabić gostovala je u programu Prve TV u emisiji “Tema” gdje je govorila je i o aktuelnoj temi da se spremao navodni atentat na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Informaciju o atentatu na predsjednka Srbije dobili smo 14. januara od strane države članice Evropske unije – kazala je Brnabić i dodala da je atentat trebao da se izvrši u prvoj polovini februara.

– Riječ je o ozbiljnoj prijetnji, a detalji su srpskom MUP-u dali pismeno obavještenje putem EUROPOL-a. EUROPOL je došao do saznanja, a preko članice EU stigla je informacija našoj policiji, kazala je ona.

– Ko su ljudi koji stoje iza toga, ko su organizatori, na koji način, sve te informacije smo dobili i od tada naše bezbjednosne službe rade na tome da to spriječe. Za sve one koji će se sprdati sa tim i pokušavati to da ismiju, da kažem da smo mi to dobili napismeno od EUROPOL-a. Ovo nije prva prijetnja, mi smo uspjevali te stvari da spriječimo. Ovo je veoma ozbiljna prijetnja. Na nama je da pokušamo da sačuvamo te informacije da ne bismo ugrozili istragu i našu i stranih zemalja iz EU koje su nam tu informaciju dale. Obezbjeđenje predsjednika je pojačano. U tim informacijama piše ime Radoja Zvicera. Primarno je da pohapsimo te ljude, njihove jatake, sve koji mogu da ugroze njegov život – rekla je premijeka Srbije.

Kaže da Vučića ovakve prijetnje neće zaustaviti.

– Ne vjerujem da će Vučić promijeniti bilo šta što se tiče njegovih nastupa u javnosti, on je zacrtao da nešto mora da uradi i to je tako, bez obzira šta govore službe. Upozoravala sam ga da je kritično otvaranje spomenika Stefanu Nemanji, ali on nije htio ni pancir da nosi. On je kao navođena raketa. Najviše muke imaju oni koji ga obezbjeđuju.

Brnabić je otkrila je kako je Vučić reagirao na informacije o atentatu.

– Pričala sam sa njim o tome, sigurna sam da mu nije lako. Rekao je: “Čak i to da se desi, ja sam mnoge stvari koje sam želio u životu ispunio, izgradili smo škole i bolnice, puteve, pruge, jednom mora da se umre – rekla je premijerka Srbije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79