Novi sjajan posao Vlade Kantona Sarajevo: Modernim vozom od Sarajeva do Pazarića!

Voz od Sarajeva do Pazarića je počeo saobraćati danas, kako je i najavljeno. Prvi putnici su se već provozali, a s njima i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i resorni ministar Adnan Šteta.

Zajedno s Fortom i Štetom prvi putnici su bili i načelnici sarajevskih općina Nermin Muzur, Semir Efendić i Hamdo Ejubović te generalni direktor JP Željeznice Federacije BiH Enis Džafić.

Prema ranije planiranom rasporedu, voz će saobraćati sedam puta dnevno svakim danom iz oba smjera. Prvi polazak iz Pazarića će biti u 6:18 sati, a iz Sarajeva u 7:26 sati. Posljednja vožnja iz Pazarića bit će u 20:00 sati, a iz Sarajeva u 20:51.

“Uključivanje željeznica u saobraćaj od velikog je značaja za kvalitet života i očuvanje životne sredine. Omogućavanje građanima ove linije je prvi korak, a nadam se da ćemo u budućnosti unaprijediti ovu vrstu saobraćaja”, kazao je premijer Forto.

Uvođenje voza na ovoj relaciji će građanima skratiti period vožnje i olakšati transportovanje iz jednog dijela u drugi s obzirom na to da više neće morati presjedati.

“Vožnja od Pazarića i Hadžića trajat će dosta kraće, a stanovnici ovih općina neće više morati mijenjati vrste javnog prijevoza. Sada imaju voz. U vozu će važiti GRAS-ovi i Centrotransovi đački, studentski i penzionerski kuponi. Ovo je pokazatelj da kada razni nivoi vlasti rade zajedno i kada se interes građana stavi na prvo mjesto, lako se riješavaju stvari”, rekao je ministar Šteta.

Cijena karata ovisit će od dužine vožnje, pa će građani u jednom smjeru za relacije od Željezničke stanice do Alipašinog mosta i Ilidže izdvojiti 2 KM, do Blažuja 2,2 KM, do Hadžića 2,5 KM i do Pazarića 3 KM.

Cijena dvosmjernih karata Željeznička stanica – Alipašin Most i Ilidža iznosit će 3,2 KM, dok će dvosmjerna karta Željeznička stanica – Blažuj koštati 3,5 KM. Do Hadžića i nazad cijena će biti 4 KM, a na relaciji Željeznička stanica – Pazarić cijena dvosmjerne karte će iznositi 4,8 KM, saopćili su iz Vlade Kantona Sarajevo.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79