Novi skandal Dodika: Nazvao RS državom na ustoličenju poglavara SPC

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik prisustvovao je ustoličenju novog vjerskog poglavara Srpske pravoslavne crkve (SPC), patrijarha Porfirija, u Sabornoj crkvi u Beogradu.

Tom prilikom je izjavio da mu je posebna čast što je danas u Beograda kada, kako kaže, srpski narod i srpske države dobijaju novog patrijarha, Njegovu svetost Porfirija koji svojim djelovanjem treba da produži i obezbijedi jedinstvo SPC.

– Njegova svetost djelovanjem treba da obezbijedi dobru saradnju SPC i država – Srbije i Republike Srpske. Potpuno sam uvjeren da ovo imamo u kapacitetu novog patrijarha – rekao je u izjavi za novinare.

Dodik je poručio da se stavlja na raspolaganje patrijarhu srpskom, kojem želi puno uspjeha u radu.

– Stavit ću se na raspolaganje da u tom radu pomognem i da obezbijedimo da poruke svih ljudi koji vode srpski narod budu usmjerene ka očuvanju mira, jedinstva i potrebe za razvojem – kazao je.

Prema njegovim riječima, veoma je važno da je SPC na miran način prošla period izbora novog patrijarha.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79