Novi smrtni slučajevi u HNK: Koronavirus se širi u Neumu već danima

Neum je nekoliko sedmica unazad bio corona-free zona i raj za turiste iz regiona i BiH, a sada danima bilježi nove slučajeve koronavirusa

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u protekla 24 sata preminule su dvije osobe. Muškarac rođen 1967. iz Gruda i muškarac rođen 1945. iz Mostara godine, saopćeno je danas iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNK.

Na bolničkom liječenju trenutno su 38 bolesnika, od kojih je jedno na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a petoro na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 testirano je 592 uzoraka.

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 76 i to: 43 iz Mostara, 12 iz Čitluka, 6 iz Prozora-Rame, 5 iz Neuma, 4 iz Čapljine, 4 iz Jablanice , 1 iz Stoca i 1 iz Konjica.

Neum je nekoliko sedmica unazad bio corona-free zona i raj za turiste iz regiona i BiH, a sada danima bilježi nove slučajeve koronavirusa prenosi Oslobođenje.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su 97 rješenje o samoizoliranju i izoliranju. Do sada su ukupno izdali 2 965 rješenje, od čega je 1113 na snazi, saopćeno je.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79