Novi snimak: Mostarac tvrdi da je policija pretukla njegovog maloljetnog sina

Nakon što je objavljen snimak na kojem se vidi kako policajci brutalno tuku jednog mladića, situacija u Mostaru se ne smiruje, a tamošnjim medijima jeavio se čitalac koji tvrdi da je policija pretukla njegovog maloljetnog sina.

(VIDEO) Dvojica policajaca brutalno premlatili mladića u Mostaru

Čitalac, koji je želio da ostane anoniman, portalu “Bljesak.info” poslao je snimak koji prikazuje privođenje jedne osobe, prilikom kojeg policajac udara tu osobu.

“‘Moj 14-ogodišnji sin i njegov prijatelj brutalno su pretučeni kad su uhvaćeni nakon tučnjave prošlog tjedna u kojoj nisu sudjelovali”, tvrdi čitalac.

On je dodao da su se zatekli na mjestu gdje se odigrala tuča i da su pretučeni ”i na ulici i u marici”.

”Neka vide kakva je naša policija. Nije dobio ni prekršajnu kaznu. Samo mu rekli da može ići. Ozlijeđen mu je lakat i vidljive su masnice od udaraca palicama po leđima”, rekao je otac pretučenog dječaka koji je prijavu protiv policijskih službenika podnio i Tužilaštvu i federalnoj upravi policije.

Podsjećamo, o brutalnosti policije bruji čitav Mostar nakon što se u javnosti pojavio snimak brutalnog premlaćivanja mladića zbog kršenja policijskog sata. Njega su pred zgradom pretukla dva policajca, koja su kasnije udaljena sa posla do okončanja postupka, a mladića su nakon prijave u stanici pustili da ide kući.

Šta se dešavalo prije incidenta u Mostaru? Kamere “Slučajeva X” bile na licu mjesta, imaju snimak

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79