Novi snimci sa Autoputa 5C iz Klopča: Gdje je nestala sva ta voda? (VIDEO)

Redakcija Crne Hronike u posjedu je novih fotografija i video snimaka iz zeničkog mjesta Klopče.

Ova lokacija nam je posebno zanimljiva jer je prije nekoliko dana zvanično otvorena, pa onda hitno i zatvorena dionica autoceste koja prolazi kroz ovo gusto naseljeno naselje u Zenici.

Zenička zaobilaznica ambiciozan je projekat koji je autocestu odveo po obroncima Zenice, ali i projekat koji je ugrozio mnogo stanovništva kako zbog osnovnih životnih potreba, tako i sada, kada je otvorena.

Naime, već smo pisali o tome kako je autocesta nakon svega par dana korištenja zatvorena. Razlog koji su ponudili iz JP Autoceste FBiH bio je zbog tehničkog kvara na jednom od mostova.

U najnovijim snimcima, koje objavljuje Crna Hronika, donosimo proces izvođenja radova na lokalitetu Klopče. Upravo na ovom mjestu, po obroncima Klopačkih stijena, nalazi se ogromna količina vode koju su stanovnici Klopča pili.

Komentari mještana po društvenim mrežama govore kako su oni izvođačima radova nudili rješenje na koji način bi se sva voda mogla ,,riješiti”, pa bi autocesta bila sigurna za vožnju, a Klopčani bi pili svoju vodu.

Nesumnjivo da se ispod novoizgrađene autoceste nalaze ogromne količine vode. Pitanje je, da li će doći vrijeme da se aktiviraju klizišta, pa da izvještavamo o katastrofalnim posljedicama? Da li je sigurno voziti se ovim putem i živjeti u neposrednoj blizini autoceste?

Da li Autoceste FBiH igraju igru sa prirodom i ko će biti pobjednik te igre?

Ekskluzivni snimci sa Autoputa 5C iz Klopča: Ogromna klizišta, velika oštećenja, izvori vode po autocesti! (VIDEO)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79