Novi TV kanal u bh. eteru: Startuje RTV Herceg-Bosne

Mnogo najavljivani projekt projekt Radiotelevizije Herceg-Bosne trebao bi startovati u ponedjeljak 1. jula.

Na platformi HT Eroneta – Home TV na broju na kojem je ranije emitirala Naša TV stoji poruka kako je Naša TV “prestala s emitiranjem programa” te da će se “od 1.7. na ovoj poziciji moći pratiti RTV Herceg-Bosne”, izvještava jabuka.tv.

Slična poruka stoji i na broju na kojem je nekada emitiran program TV Kiss. Na istom broju danas stoji kako je TV Kiss prestao s emitiranjem te da “od 1.7. postaje dio RTV Herceg-Bosne”.

Kako doznaje portal Jabuka.tv radijski program se već emitira iz novih prostorija dok bi televizijski program trebao krenuti od ponedjeljka, 1. jula.

Radiotelevizija Herceg-Bosne trebala bi ujediniti nekadašnji radijski program, odnosno TV kuće – Našu TV, TV Kiss i HTV Oscar C. Ranije je najavljivano i pripajanje još nekoliko lokalnih medijskih kuća koje emitiraju program na hrvatskom jeziku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79