Novi zaplet u slučaju Jasmine čiji je leš pronađen u zamrzivaču

Smiljana Srnec (45) još će mjesec dana provesti u varaždinskom KPZ zbog opasnosti da bi mogla ponoviti kazneno djelo, piše u četvrtak Jutarnji list, navodeći da bi ako za 30 dana tužiteljstvo ne podigne optužnicu, na slobodu bi mogla biti puštena osumnjičena za likvidaciju sestre Jasnime Dominić, čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču porodične kuće u Palovcu.

Tužiteljstvo u idućih 30 dana mora okončati istragu o jednom od najintrigantnijih zločina u historiji hrvatske kriminalistike, navodi dnevnik.

Podsjećaju da je od likvidacije Jasmine Dominić, 21-godišnje studentice zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti, koja je likvidirana u ljeto 2000, do otkrića njenog tijela u zamrzivaču porodične kuće u Novoj 2 u Palovcu prošlo gotovo 19 godina.

“Sutkinja istrage odlučila je produžiti pritvor jer i dalje postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela, ali više ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoke jer su u međuvremenu svi ispitani”, rekao je Jutarnjem listu Igor Pavlic, glasnogovornik varaždinskog Županijskog suda.

Pavlic je potvrdio da su, po dozvoli suda, Smiljanu Srnec u pritvoru posjetili članovi porodice (Smiljana ima majku, supruga i tri kćerke, od kojih su dvije maloljetne).

Tokom istrage ispitani su članovi njene uže porodice i svi oni su prihvatili zakonsku blagodat te nisu svjedočili. Ispitani su i članovi šire porodice, među ostalima ujak Smiljane Srnec koji je svojevremeno prvi otišao u policiju u Čakovec i prijavio da je Jasmina mogla biti žrtva kaznenog djela, piše Jutarnji list.

 

Crna hronika / Foto Pixsell

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments