Noviću godina robije zbog prijetnje tužiocu

Goran Nović (43) iz Dervente sporazumno je priznao krivicu za prijetnje Nataši Božičković, tužiocu Okružnog tužilaštva u Doboju, i pristao na godinu dana robije, što je danas i prihvatilo Vijeće banjalučkog Okružnog suda.

Njegov SMS koji je 5. jula oko 19.30 upućen Zoranu Simiću, ocu oštećene, glasila je: “Natasa Bozickovic ce biti ove godine ubita od strane snajperiste ili? Pratimo je naredba izvrsna.”

Nović, koji je sa Republičkim tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivice, kojim mu je predviđena pomenuta kazna i troškovi od 800 maraka, juče je u sudnici rekao da se kaje i da se to više neće ponoviti, pišu Nezavisne.

Svoje kajanje Nović je iskazao i u pismu koje je iz pritvora 7. avgusta poslao Božičkovićevoj, u kojem joj je, između ostalog, napisao da se “iskreno i od srca izvinjava” te da njegove prijetnje nisu bile ozbiljne.

Vijeće kojim je predsjedavao Branimir Jukić prihvatilo je sporazum i izricanje presude zakazalo za petak.

Snježana Petković, republički tužilac, pojasnila je da je tokom dogovora o kazni, koja je ispod zakonskog minimuma, cijenila to što je optuženi priznao krivicu, pokajao se, sarađivao i pokazao mjesto gdje je bacio telefon s kojeg je pisao.

“Stiče se utisak da se iskreno kaje, u šta je Tužilaštvo povjerovalo”, rekla je Petkovićeva.

Dodala je da je optuženi poslao pismo izvinjenja oštećenoj, koja nije postavljala imovinsko-pravni zahtjev i odluku o kazni prepustila je sudu. Tužilaštvo je vodilo istragu protiv osumnjičenog i zbog prijetnji suprugu oštećene na Facebooku, ali za to nije bilo dokaza.

Milorad Đurđević, Novićev branilac, rekao je da je optuženi priznao djelo za koje je pokazao kajanje, svjestan problema koje je prouzrokovao svojoj, ali i porodici oštećene, navodeći da je postojala mogućnost da se zaposli u inostranstvu i oženi.

Istakao je da je on izdržavano lice i da o njemu brine brat koji ga bodri tokom mjera zabrane nakon što je izašao iz pritvora. Protiv Novića, koji ranije nije osuđivan, vode se postupci i za četiri pokušaja iznude i dva ugrožavanja sigurnosti.

Kako saznajemo, Božičkovićeva je protiv Novića podigla optužnice zbog tih djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79