Novih 15 inspektora u Sarajevu: Pojačavaju se kontrole i inspekcije

Novih 15 inspektora u Sarajevu: Pojačavaju se kontrole i inspekcije


Od danas, 15 novih kantonalnih inspektora počinje s radom u Sarajevu, nakon što je Vlada Kantona Sarajevo dala saglasnost za popunu upražnjenih radnih mjesta u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove.

Ovaj potez dio je šireg napora da se ojačaju inspekcijski kapaciteti i poboljša nadzor u ključnim oblastima.

Među novozaposlenima su tri tržišno-turistička inspektora, dva inspektora rada, dva veterinarska inspektora, te po jedan inspektor u oblastima urbanizma, zaštite okoliša, termoenergetike, hrane, zdravstva, saobraćaja i visokog obrazovanja.

Uz inspektore, s radom započinju i dva stručna savjetnika za zastupanje i ekonomsko-finansijske poslove te viši referent za stalna sredstva, čime se dodatno jača unutrašnja organizacija Kantonalne uprave.

Do kraja septembra očekuje se raspisivanje konkursa za još dva inspektora, što će dodatno unaprijediti kapacitete Kantonalne uprave.

Iz ove institucije poručuju da su reorganizacija i nova sistematizacija rada ključni za uspješno ispunjavanje svih zadataka, kako redovnih, tako i vanrednih.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija