Novinar koji je prvi objavio nelegalne radnje načelnika Starog Grada tvrdi: Ovo je samo početak, sve će da “gori”

Ibrahim Hadžibajrić (NES), uhapšeni načelnik sarajevske opštine Stari Grad prvi je političar koji je uhapšen zbog Sky aplikacije.

Hadžibajrić čeka da li će mu biti određen pritvor, kao i njegov sin.

Novinar Slobodan Vasković je odavno detaljno objavio veze oba Hadžibajrića i Karišika sa Šmrkom, ali malo ko je vjerovao da će moćni načelnik općtine Stari Grad biti uhapšen.

– Desilo se. I to je samo početak dugog niza hapšenja ne samo pripadnika narkokartela, već i političara iz oba entiteta, kao i Distrikta Brčko, koji su u vezi sa njima.

Cijela BiH je jedna avlija u kojoj će narednih mjeseci da, figurativno rečeno, gori. Kojim redom i kako, nije ni bitno.

Slučaj Hadžibajrića nije ni blizu raspetljan, jer je sve što su dosad učinila Tužilatva (BiH i Kantona Sarajevo), tek početak, budući da je narkohidra ogromna, piše Avaz.

I ta narkohidra je multietnička; Ranije sam opisao čvrste veze koje je Šmrk imao sa narkodilerima iz RS, ali i iz Srbije.

Iskreno, očekivao sam da prvi političar koji će biti uhapšen zbog narkoposlova bude Dragan Mektić (SDS), bivši ministar bezbjednosti BiH, ali se to nije desilo; Što ne znači da neće biti uhapšen, jer protiv njegovog savjetnika, preciznije šefa, Bojana Cvijetića još uvijek nije podignuta optužnica.

Povlačenje s pozicije

Cvijetić je bio Mektićev savjetnik u ministarstvu sigurnosti, a sasvim “slučajno” od njega je Mektić kupio stan, nakon što je pušten u kućni pritvor. Sasvim “slučajno” taj stan nije zaplijenjen, ali to je tek za posebnu istragu. Valjda se vodi, piše na svom blogu Vasković.

Samo dan nakon hapšenja Hadžibajrića, uhapšen je i diplomata Senaid Memić (SDA) nekadašnji načelnik opštine Ilidža zbog nezakonite gradnje na području te opštine.

Memić je, trenutno, na poziciji ambasadora BiH u Maleziji, a njegovo hapšenje će pokazati da li će Predsjedništvo BiH sačuvati bar zeru dostojanstva i odmah ga povući sa te pozicije.

Svaka druga odluka, bez obzira na presumpciju nevinosti, bila bi katastrofa, piše Vasković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79