Novinar RTRS-a podržao novinara Tanjuga: “To je sloboda govora!”

Novinar RTRS-a podržao novinara Tanjuga: “To je sloboda govora!”


Novinar RTRS-a Branimir Đuričić, protiv kojeg je bivši predsjednik Skupštine općine Srebrenica Ćamil Duraković podnio krivičnu prijavu zbog negiranja genocida u Srebrenici, podržao je svog kolegu sa Tanjuga, novinara Marka Ivasa, koji također negira genocid u Srebrenici.

Ivas je, podsjetimo, tokom intervjua sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem ustvrdio da se u Srebrenici desio “strašan zločin, a ne genocid”, zbog čega je Komšić prekinuo intervju poručivši mu da će morati intervju uraditi sa nekim drugim.

Ovo je novinar kojem je Željko Komšić prekinuo intervju: Protiv njega podnesena krivična prijava

Đuričić je na Twitteru podržao Ivasa.

– Podrška kolegi Marku Ivasu. Niko nam ne može oduzeti slobodu govora, ponajmanje protektorat BiH. Ivas nije vrijeđao žrtve, a usprotiviti se nametnutom zakonu, Komšićevom ucjenjivanju i logici NVO koja ne razlikuje voditelja od snimatelja dužnost je slobodoljubivih osoba – napisao je Đuričić.

Đuričić je poznat po tome što je bivši predsjednik Skupštine općine Srebrenica Ćamil Duraković protiv njega je podnio krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH zbog negiranja genocida u Srebrenici. Duraković je nakon ovog poteza smijenjen sa funkcije na inicijativu SNSD-a, a Đuričić očito i dalje neometano može negirati genocid u Srebrenici, ali i podržavati druge koji to čine.

 

 

 

https://www.tiktok.com/@crnahronika/video/7028642216499236102?is_copy_url=0&is_from_webapp=v1&sender_device=pc&sender_web_id=7008610861812139525

Snimatelj/novinar Tanjuga, Marko Ivas (novinar) Marko Trošić (snimatelj) su u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željke Komšića, u Sarajevu 09. 11. 2021. tokom intervjua negirao genocid u Srebrenici koji je utvrđen pravosnažnim presudama međunarodnih i nacionalnih sudova, na koji način je počinio krivično djelo iz člana 145a stav (3) Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (Zakon o dopuni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine objavljen u “Službenom glasniku BiH”, broj: 46/21).


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija