Novinar RTRS-a zamjerio Vučiću što je stranke iz RS-a pozvao na povratak u institucije BiH

Novinara RTRS-a Branimira Đuričića očigledno je duboko pogodila poruka koju je, nakon današnjeg sastanka sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, poslao srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Vučić je, naime, od Dodika zatražio da se vrati u institucije BiH i prekine blokadu.Ovo uzjavu je Đuričić srbijanskom predsjedniku očigledno veoma zamjerio, barem sudeći prema statusu koji je napisao na Twitteru.

“Predsjednik Vučić je nesumnjivo mnogo pomogao RS-u. Revanširali smo u energetskom sektoru, spriječavanjem priznavanja Kosova i odbijanjem tužbe BiH protiv Srbije. Treba reći i da Vučić nikada nije bio na proslavi ‘Dana RS-a’, Schmidta naziva visokim predstavnikom i poziva na povratak u institucije BiH”, napisao je Đuričić.Inače, Đuričić je u žižu javnosti dospio nakon što je tadašnji predsjednik Skupštine Općine Srebrenica Ćamil Duraković Tužilaštvu BiH podnio krivičnu prijavu protiv njega zbog poricanja genocida u Srebrenici.

Podsjećamo Vučić je danas pozvao dodika da se vrati u institucije BiH.

“Moja molba predsjedniku Dodiku i svim političkim faktorima u RS-u nije zahtjev da se sa bilo čim saglase, ili za bilo šta glasaju, naprotiv, moja molba je da sto gdje treba da sjede predstavnici RS-a ne bude prazan i da se na najbolji mogući način bore za interese entiteta i srpskog naroda”, kazao je nakon današnjeg sastanka Vučić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79