Novinari kao mete uoči protesta u Srbiji: Zaposlenima N1 i njihovim porodicama upućene prijetnje

Dan uoči najavljenih građanskih protesta u Srbiji, televiziji N1, njenim zaposlenima, ali i članovima porodica zaposlenih upućeno je nekoliko prijetnji putem društvenih mreža i elektronske pošte.

U jednoj objavi na Twitteru, osoba sa korisničkim imenom @JerinaOpicena napisala je – „U subotu kada @N1infoBG počne sa huškanjem na bratoubilački rat, upasti na @N1infoBG prekinuti program, ne vršiti nasilje, sve ih isterati na ulicu. Ne može niko ilegalno poslovati u Srbiji, propagirati fašizam, pozivati na građanski rat. Ako država ne reagujemo #Mi333 hoćemo“.

U drugoj poruci koja je stigla na mail adresu redakcije, osoba koja se predstavlja kao Simo Perić napisala je – „Moje podatke imate. Nije lažni profil. Želim reći da sutra ne plačete šta se dogodilo ili šta se vašim bližnjim dogodilo. VI , baš VI , N1 ste uzrok , povod i bićete žrtve. Ne vjerujete?“.

Televizija N1 je o ovim prijetnjama obavijestila nadležne institucije i Stalnu radnu grupu za bezbjednost novinara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79