Novinari RTRS-a: Pohvalili Ramu Isaka, a sve ostale kritikovali

Novinari RTRS-a: Pohvalili Ramu Isaka, a sve ostale kritikovali


Reakcije iz redova SNSD-a ne jenjavaju nakon otkazivanja dolaska srbijanskih policajaca u BiH. Iako su srbijanski policajci trebali doći u Banjaluku, Trebinje i Foču, političari iz Federacije BiH su ovu akciju nazvali “velikosrpskim projektom.”

Režimski mediji pod kontrolom Milorada Dodika i dalje koriste ovu vijest kao glavnu temu.

Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Srbije, izjavio je da Srbija neće slati policajce u Republiku Srpsku kako bi izbjegli dodatne političke napetosti. “Bošnjački političari od najnormalnije stvari policijske saradnje kreiraju političke spletke i prijetnje,” rekao je Dačić, naglašavajući spremnost Srbije za saradnju sa svim stranama u BiH.

SDA i DF su ovu akciju nazvali dijelom “velikosrpskog projekta” i zahtijevaju od Vijeća ministara BiH da spriječi dolazak policajaca iz Srbije. Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Siniša Karan, oštro je osudio ove izjave, nazivajući ih histeričnim i zasnovanim na mržnji prema svemu što dolazi iz Srbije.

Ministar policije FBiH, Ramo Isak, dobio je pohvale od strane RTRS-a, jedini izuzetak u kritikama koje su bile upućene ostalim političarima. Isak je istakao da je sve urađeno u skladu sa procedurama i da međupolicijska saradnja nije čin agresije.

U međuvremenu, političari iz RS-a i dalje optužuju bošnjačke lidere za poticanje mržnje i komplikovanje odnosa unutar BiH. Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Radovan Kovačević, tvrdi da svaka akcija iz Srbije biva okarakterisana kao agresija, dok Staša Košarac naglašava da MUP Srpske štiti sve građane bez obzira na nacionalnu pripadnost.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija