Novinari udaljeni nakon što je svjedok počeo pričati o “sočnim” detaljima iz “Orlanda”

Ročište Selvedinu Bulbulu i ostalim optuženima za navođenje na prostituciju i pranje novca danas je, na pola održanog pretresa, zatvoreno za javnost.

Iako je uobičajena praksa da se ovakva odluka donese na samom početku ročišta, danas to nije bio slučaj.

Do prijedloga da se sa suđenja isključi javnost došlo je nakon što je svjedok u sudnici počeo govoriti o “sočnim” detaljima onoga što se događalo u “Orlandu”, objektu u kojim je prema optužnici Bulbul, zajedno sa drugim optuženim u ovom slučaju, podvodio djevojke bogatoj klijenteli, piše Faktor.

Isključenje javnosti je od suda tražio najprije sam svjedok i to posebnim dopisom sudu, a s obzirom na to, kako je kazao, da je zbog događanja u “Orlandu” proživio pravi pakao te da želi zaštititi svoju porodicu koja je bila izuzetno izložena u medijima tokom ove afere.

Tako je tužilac Mirza Mutevelić predložio isključenje javnosti, a odbrana koja je isto tražila na prethodnom ročištu, ostala je kod svog prijedloga.

Potom je Igor Todorović, predsjedavajući Sudskog vijeća, donio rješenje kojim je javnost isključena sa suđenja, a sve što je dotad izrečeno u sudnici novinarima je zabranjeno da objave, iako su više od sat sjedili u sudnici i slušali šta priča svjedok.

Selvedin Bulbul, te Selma Delić, Arnela Ožegović, Ehlimana Čehajić i Lamija Avdić uhapšeni su u policijskoj akciji “Neon” zbog sumnje da su od 2008. do 2018. godine organizovali pružanje seksualnih usluga u noćnom klubu “Orlando” na Dobrinji.

Za to su vrbovali djevojke kojima su obećavali laku i brzu zaradu, a one su usluge pružale klijentima po cijeni od 150 do 200 KM, a polovinu tog novca bi Bulbul i Delić zadržavali za sebe.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79