Novinarima poslao dio minobacačke granate?

Nakon serije tekstova o njihovom poslovanju, redakcija Žurnala dobila je iz Pretisa pošiljku u kojoj se nalazi dio minobacačke granate. Iz Pretisa nam nisu odgovorili šta su željeli poručiti ovom pošiljkom. Da li se radi o prijetnji našim novinarima?

Brzom poštom na adresu Žurnala dostavljena je pošiljka sa neobičnim predmetom – prstenom minobacačke granate.

Na poleđini je kao pošiljalac naveden „Pretis – Vogošća“. Pratećeg dopisa u pošiljci nije bilo, niti bilo kakve poruke.
Uzaludni su bili pozivi upravi Pretisa kako bi saznali ko nam je i zašto dostavio ovaj paket. Gospođa koja se predstavila kao službenik protokola, nakon što smo joj objasnili razlog poziva i ostavili kontakt telefon, obećala je da će provjeriti i javiti, no ni tri dana poslije odgovor nismo dobili. Uzaludni su bili naknadni pozivi na isti broj, niko nije odgovarao, piše Žurnal.

Tako nam je prepušteno da sami pretpostavimo kakva je poruka pošiljke sa dijelom minobacačke granate, naslovljena na Avdu Avdiću i Amarilda Gutića. Redakcija Žurnala će ovu poruku tretirati kao otvorenu prijetnju!

Ukoliko ona to nije, ako je neko želio biti duhovit ili nešto slično, nije mu to uspjelo, osim što su još jednom iz Pretisa pokazali da slijede bahatost, bezobrazluk i osionost njihovih mentora oličenih u federalnom premijeru Fadilu Novaliću i ministru industrije energetike, rudasrtva i industrije Nerminu Džindiću, koji indirektno upravljaju namjenskom inustrijom i profotiraju od Pretisa.

Pošiljka je uslijedila nakon serije tekstova o interesnim vezama Novalića, Džindića i Pretisa. O tome kako su članovi porodice Novalić i Džindić iz Pretisa „izvukli“ milion maraka, potom kako su koristili budžetski novac za lični profit do saznanja kako je Pretis plaćao sirovine, a firma Novalić – Džindić profitirala.

Posljednjih dana razgovarali smo sa radnicima dvije fabrike namjenske industrije FBiH, Igman iz Konjica i Unis-Ginex iz Goražda. Uz uslov anonimnosti predočili su nam kako Novalić i Džindić učestalo obilaze ove firme, prijete radnicima tražeći veću proizvodnju dok im plaće stagniraju ili bivaju smanjene, kao i svima koji se usude suprostaviti. Na „strateška mjesta“ i u ove dvije firme kao i u Pretisu, postavili su ljude iz ličnog ili SDA – SBB ešalona.

Ako već iz Pretisa nisu imali poruku, ima je Žurnal. Nas, poput radnika ovih firmi neće uplašiti i neka uzalud ne troše dijelove granata dostavljajući ih na našu adresu, poručuju iz Žurnala.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79