Novinaru Harisu Dedoviću, lopovi su provalili u stan: “Nisi vala mor'o ovako sve razbacati'”

Novinaru i uredniku satiričnog portala Šatro.info Harisu Dedoviću, lopovi su provalili u stan i prema njegovim tvrdnjama, ukrali nešto novca i obuće.

Dedović je na svom Facebooku objavio da su krađe u naselju Višnjik u Sarajevu sve češće te upozorio prijatelje da pripaze na imovinu. Posebnu pažnju je izazvalo pismo lopovu koje je zalijepo na svoja ulazna vrata.

Pismo naslovljeno “Poruka bratu koji je ušao u stan i uzeo šta mu je trebalo”, pročitajte u nastavku:

“Ako ti je trebalo i nisi imao šta da obuješ, halal bile čizme i cipele.

One žute čizme ‘kanađanke’ su ti plaho stare, jer ja i zimi rijetko nosim čizme, pa mi mogu dugo trajati. S druge strane, u voznom su stanju i nisu iznošene previše. Uzmi sprej za impragnaciju pred zimu, napršći dobro. Ima kupit’ u Dajhmanu.

Smeđe cipele su ti fula. Neka čudna nijansa. Teško ćeš nać’ kaiš za uz njih, ali mogu ono kežual koša preko kaiša. I one su nekoliko puta obuvene, kad sam imao neka gostovanja na TV-u ili nekim konferencijama.

Ako budeš ulazio opet, nemoj kidati vrata od ormara. Nisi ih morao ni ovaj put – klizna su.

Što se tiče keša, ako ti je trebalo i to je halal. Razumijem, sve je haos poskupilo. Ja sam to ostavio od nekih dnevnica za odmora, ali nema veze, zaradit će se ako Bog da, pa ću razmijeniti. Američki dolar je skočio pofino, pa pazi da te ne zavrnu u banci ili mjenjačnici po starom kursu. On ti je haman izaš'o bare-bare s eurima.

Ono što ti ne mogu halaliti je da si vjerovatno ulazio u obući. Ćilimi su mi friško oprani. Ošurio sam se stišćući onu pumpicu dok sam dezinfikovao sve kuda si vjerovatno prošao. Došle mi podlaktice k'o kod Ronija Kolemana. Doduše nisi ništa isprlj'o. Hvala ti za to. Nisi vala mor'o ovoliko razbacano ostavit’, ali kontam, u brzini je bilo. Uzdravlje. Haris”, napisao je on.

Dedović je također dodao da se ne srlja sa osudama, jer “ko zna kakva je muka možda natjerala nekoga da hoda navečer i otvara tuđe kuće.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79