Novo olujno nevrijeme, ponovo Tuzla pod vodom (VIDEO/FOTO)

Olujno nevrijeme praćeno kišom i jakim vjetrom pogodilo je veći dio Bosne i Hercegovine te uzrokovalo nove probleme i pričinilo materijalnu štetu.

Nakon što je Tuzlu prošle sedmice pogodilo nevrijeme kako ne pamte ni najstariji Tuzlaci, novi nanosi kiše i vjetar i večeras su uzrokovali potpunu blokadu najprometnije južne magistrale kroz Grad Tuzlu.

Posebno teško je ponovo bilo na raskrsnici pored dvorane Mejdan i autobuske stanice Tuzla, gdje je velika akumulacija vode na kolovozu blokirala vozila i uzrokovalo velike gužve kroz grad.

Tuzla noćas. Nova jaka kiša i stari problemi. Slične slike su i na ostalim dijelovima južne i sjeverne saobraćajnice, čiji sistem odvodnje ne može primiti veće količine oborinskih voda.

Gepostet von Tuzlainfo.ba am Dienstag, 4. August 2020

Čelni ljudi Tuzle još uvijek zbrajaju štetu prošlosedmičneg nevremena, a meteorolozi najavljuju kišni period pa je nova materijalna šteta neminovna jer se na sanaciji odvodnih cijevi nije radilo.

Trenutna situacija na Južnoj magistrali…

Gepostet von Portal Tuzlarije.net am Dienstag, 4. August 2020

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79