Novogodišnja čestitka Fadila Novalića: Evo šta je poželio građanima

Premijer FBiH je pozvao građane da sa optimizmom dočekaju 2022. godinu, nakon što je prethodno naveo šta je Vlada učinila u ovoj godini te najavio kako će nastaviti istim putem

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, uime Vlade FBiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine uputio novogodišnju čestitku, u kojoj se kaže:

“Drage sugrađanke i sugrađani, iskreno želim da nam 2022. godina donese dobro zdravlje, sreću i uspjeh, te mogućnosti da nastavimo pozitivne trendove oporavka od posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Podsjećam da je, u godini koju upravo ispraćamo, Vlada Federacije BiH uložila maksimalne napore kako bi najvažnijim privrednim sektorima osigurala neophodnu pomoć ne samo u prevazilaženju problema, već i za osjetan rast i postizanje rezultata koje smo imali prije pandemije, te za očuvanje radnih mjesta

Uprkos pandemiji, očuvali smo stabilnost budžeta i redovno izmirivati obaveze, te kontinuirano isplaćivali penzije, naknade za boračku populaciju i civilne invalidnine. Također smo pružili i značajnu finansijsku podršku zdravstvenom sektoru u FBiH.

Tim putem će Vlada FBiH nastaviti i u 2022. godini i već je u toku priprema cijelog seta mjera za daljnje jačanje ekonomskih aktivnosti. Uz planirani rast penzija i plaća, stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta, nastavak radova na velikim infrastrukturnim projektima, veću pomoć socijalnom sektoru i druge aktivnosti, nadam se da će godina koju dočekujemo donijeti više vjere u budućnost.

Stoga vas pozivam da sa optimizmom dočekate 2022. godinu, te vam upućujem najiskrenije novogodišnje čestitke“, kaže se u prazničnoj čestitki premijera Novalića, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79