Novogodišnja noć protekla mirno, dvije osobe se zaglavile u liftu, topovskim udarom zapalili kontejnere

Novogodišnja noć u Sarajevu protekla je mirno, za razliku od proslava proteklih godina. Tom je doprinijela i zabrana kretanja od 23 do 5 sati.

Kako je za “Avaz” potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, nije bilo incidenata.
Uobičajena noć i za Hitnu pomoć

– Mirno je sve prošlo, bilo je malo pirotehnike, uglavnom sve je prošlo super – rekao nam je dežurni operativni MUP-a KS.

I za uposlenike Hitne pomoći “najluđa” noć protekla je kao i svaka druga.

– Nije bilo nikakvih vanrednih intervencija kao što zna biti za Novu godinu, mirno je prošlo, vjerovatno je tome doprijenijela i zabrana kretanja. Nije bilo ništa što se ne događa svaku noć – rekli su nam iz Hitne pomoći.

Nešto “dramatičniju” noć imali su sarajevski vatrogasci.

Vrata se zaglavila

– Imali smo tri intervencije. Gorio je dimnjak u Ilijašu, dva kontejnera je neko zapalio u Sokolović-Koloniji topovskim udarom. Dvije osobe su se zaglavile u liftu u Hrasnom pet minuta prije 23 sata. Lift je stajao na spratu, vrata su se samo zaglavila, za par minuta je riješeno. U ovoj godini još nismo imali intervencija – kazali su za “Avaz” iz Profesionalne vatrogasne brigade KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79