Novogodišnje slavlje se planira i organizuje uprkos strogim mjerama: ‘Gosti žele zabavu’

Novogodišnje slavlje se planira i organizuje uprkos strogim mjerama: ‘Gosti žele zabavu’


Tradicionalne novogodišnje proslave na gradskim trgovima su otkazane širom BiH, međutim, ugostiteljski objekti ipak planiraju proslavu novogodišnje noći. Prema trenutnim epidemiološkim mjerama, ugostiteljskim objektima dozvoljen je rad do 23 sata. Kada je riječ o okupljanjima, dozvoljeno je 30 ljudi u zatvorenom prostoru. Do 31. decembra nije ostalo još mnogo vremena, pa se ni situacija u vezi s virusom Covid-19 neće mnogo promijeniti. Postavlja se pitanje u vezi s mjerama bezbjednosti u lokalima u narednom periodu, kao i da li epidemiološka situacija dozvoljava jednu večer “izuzetka” kako bi se proslavio ulazak u 2021. godinu. Ovih dana smo svjedoci raznim ponudama restorana, hotela, klubova, odnosno onih koji ostaju pri odluci da organizuju doček Nove godine.

Ne znamo kakve mjere nas očekuju za novogodišnju noć, ali ćemo gostima ponuditi bar dnevnu žurku, kaže jedan od ugostitelja iz Istočnog Sarajeva

– U zavisnosti od epidemioloških mjera koje donesu nadležni, mi ćemo i kreirati ponudu za proslavu novogodišnje noći.

Za sada nam još nisu dostupne precizne informacije o tome da li ćemo i na koji način moći da organizujemo doček Nove godine. Aktuelne mjere upućuju na smanjivanje socijalnih kontakata. Da li će tako biti i za doček, nije nam poznato, ali ipak ćemo naći neka rješenja. Našim gostima ćemo omogućiti proslavu, priredit ćemo dnevnu žurku uz poštivanje svih propisanih mjera. Ukoliko dođe do potpune obustave rada, onima koji su već uplatili novac za rezervaciju mjesta ćemo vratiti sredstva, rekao nam je vlasnik ugostiteljskog objekta u Istočnom Sarajevu.

Vlasnici će organizovati doček, poštivajući propisane mjere, a nadaju se da neće doći do potpunog zatvaranja.

– Restriktivne mjere nisu pogodne za organizaciju dočeka, ne idu ugostiteljima u prilog. U svom objektu ću organizovati neku manju zabavu, gosti žele proslavu, tako da ćemo im ponuditi nešto u skladu sa situacijom, naravno ako ne dođe do obustave rada, rekao je vlasnik jednog ugostiteljskog objekta u Sarajevu prenosi Oslobođenje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija