Novosađanin zvao hitnu, oni odbili da dođu, a on poručio: “Past će krv, zapamtit će me Srbija”

Novosađanin Vladimir Koropanovski podnio je krivičnu prijavu protiv Hitne pomoći koja je u dva navrata odbila da izađe i pomogne njegovoj supruzi kojoj se, zbog neobjašnjivog napada, više od tri sata cijelo tijelo grčilo toliko snažno da je odskakivala od kreveta.

U očaju, Vladimir je snimak supruge 21. jula postavio na svom Fejsbuk profilu na kom se vidi kako i ona lično, isprekidanog daha, preklinje ljekare da dođu i da joj pomognu. Umesto toga, dežurni ljekar je sugerisao da popije nešto za smirenje.

“Dva puta sam zvao Hitnu, molio sam ih da dođu jer je moja žena skakala po krevetu kao na trambolini. Preko telefona su mi rekli da joj snizim temperature koju ona uošte nije ni imala! Zatim su mi rekli da odem u apoteku i kupim bensedin (koji se ne može kupiti bez recepta) ili da ga pozajnim od komšija”, prenosi Nova.rs.

Kako kaže, prvi put ga je Hitna pomoć odbila što je, tvrdi on, donekle i razumio, u nadi da je možda zaista samo u pitanju neki napad panike ili anksioznosti. Međutim, nakon što se stravična scena nastavila satima dalje, on ih je ponovo pozvao. Tada je i snimio cijeli razgovor koji je objavio.

“Zapamtiće me Srbija ako se mojoj ženi bude nešto desilo. Vučiću, ti i tvoji ste pokrali zemlju, pašće krv”, rekao je tada Vladimir, vidno uznemiren. Kako kaže, te noći je čak pozvao i policiju, nadajući se da u oni možda mogu nekako pomoći, jer “više nije imao koga da pozove u pomoć”.

Gepostet von Vladimir Koropanovski am Dienstag, 21. Juli 2020

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79