Novosadski stilista uhapšen zbog pedofilije: Zlostavljao djecu koja su dolazila kod njega kao modeli

Srđan Šveljo, stilista i di-džej iz Novog Sada, uhapšen je večeras zbog sumnje da je prethodnih mjeseci zlostavljao maloljetnike koji su dolazili kod njega kao modeli.

Policija sumnja da je kao modele za izradu eksplicitnih fotografija koristio maloljetnike i mlađe punoljetne osobe, starosti od 14 do 20 godina, uglavnom romske dječake iz naselja Veliki rit. Kako saznaje “Kurir”, on im je plaćao za fotografiranje i se*sualne odnose.

Ovu šokantnu informaciju potvrdio je i Igor Jurić, osnivač Fondacije “Tijana Jurić”, koji je nedavno saopćio da je pet poznatih osoba iz Beograda, Novog Sada i Subotice imalo se*sualne odnose sa djecom, ali nije htio da saopći njihova imena.

Da sam vam dao imena onda kada ste to tražili i očekivali od mene večeras ne bismo imali prvog uhapšenog pedofila. I to je samo početak. Idemo dalje. Večeras je uhapšen modni kreator S. Š. zbog sumnje da je imao se*sualne odnose sa maloljetnicima. Ovo je samo početak naše borbe protiv pedofilije u Srbiji – naveo je sinoć Jurić na svom Facebook profilu.

Maloljetnici, uzrasta od 12 do 14 godina, prijavili su policiji da ih je Šveljo najprije skidao, a potom oblačio za fotografiranje i na kraju zlostavljao.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79