Nudio 100.000 eura da mu likvidiraju brata: Tužilaštvo ima dokaz da se pokušalo utjecati na svjedoke

Kantonalni sud u Bihaću prihvatio je prijedlog Tužilaštva USK te za naredna dva mjeseca produžio pritvor Rasimu Demiroviću (55), koji je prije mjesec lišen slobode zbog sumnje da je hercegovačkoj mafiji nudio 100.000 eura za likvidaciju brata Ibrahima Demirovića Bajana.

Predsjednica Kantonalnog suda Bihać, sutkinja Fata Nadarević potvrdila nam je da je pritvor produžen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Službena zabilješka

Pojašnjeno nam je da Tužilaštvo posjeduje dokaze da se pokušalo utjecati na svjedoke koji tek trebaju biti saslušani, piše Avaz.

To nam je demantirao bihaćki advokat Almir Smajić, koji zastupa osumnjičenog, te najavio da će uložiti žalbu na rješenje o produženju pritvora.

– Mogu reći da je to inscenirano. Jedan od svjedoka nazvao je advokata koji je, također, uključen u ovaj predmet. Ne znajući da se radi o svjedoku, advokat se javio misleći da je njegov klijent. Kada je shvatio o čemu je riječ, odmah je prekinuo vezu. Između njih nije bilo nikakvog razgovora. Postoje transkript razgovora i službena zabilješka koja je na Sudu – objasnio je advokat Smajić.

Dugovao novac

Inače, Rasimov pakleni plan osujetili su istražitelji Federalne uprave policije koji su presreli njegove razgovore s mafijom u Hercegovini. Predstavljajući im se kao neko ko ima razrađen biznis i veliku količinu novca, nudio im je 100.000 eura za likvidaciju Bajana.

Također je tražio da Bajanovog sina Nevresa naprave invalidom.

Rasim ne samo da nije imao para nego je, navodno, bratu Bajanu dugovao 50.000 KM. Netrpeljivost među braćom traje duže vrijeme zbog imovine. Bajan je imućan, posjeduje više firmi, a biznis je razvio na otkupu sekundarnih sirovina.

Bezobzirna osveta

Rasim Demirović se sumnjiči da je iz bezobzirne osvete, obećanjem i davanjem poklona, drugu osobu podstrekavao da počini likvidaciju i nanese teške povrede. Stavlja mu se na teret da je u periodu od februara do aprila 2019. godine u više navrata pokušao angažirati određeni broj osoba koje bi izvršile likvidaciju, za šta je bio spreman platiti 100.000 eura, navedeno je u saopćenju Tužilaštva USK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79