Nudio brak preko Facebooka, pa iznudio 11.894 KM radi “zajedničkog odlaska u inozemstvo”

Policijska uprava Doboj podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu protiv Z. A. iz Zvornika, zbog sumnje da je putem društvene mreže izvršio krivična djela prevara i iznuda, ostvarivši protupravnu korist od 11.894 KM.

Sumnja se da je Z. A. u drugoj polovini 2017. godine, putem Facebooka, stupio u kontakt s oštećenom osobom s područja Doboja, lažno mu se predstavio i počeo razmjenjivati poruke radi stupanja u brak, nakon čega je oštećenog naveo da uplati određeni iznos novca radi upoznavanja te zajedničkog odlaska u inozemstvo, saopćeno je iz dobojske Policijske uprave.

 

Poslije određenog vremena s različitih profila i uz različite prijetnje, Z.A. je od oštećene osobe tražio da uplati još novca na bankarski račun i putem pošte na ime Z. A, što je oštećena osoba i učinilo, te je u više navrata uplatila novac u ukupnom iznosu od 11.894 KM.

Službenici Policijske uprave Doboj u saradnji s policijskim službenicima PU Zvornik, su 12. februara pretresli stan i druge prostorije, kao i vozilo koje koristi Z. A. i tom prilikom oduzeli mobilne telefone, prijenosne računare, SIM kartice, novac u različitim valutama, kao i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Policijski službenici PU Zvornik su isti dan uhapsili Z. A. i predali u nadležnost Policijske uprave Doboj.

Nakon kriminalističke obrade, Z. A. je jučer, uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu, predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

 

CrnaHronika/Srna

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79