“Nuđeno 30.000 KM za trovanje studenata u Studentskom centru Sarajevo”

Policija je pokrenula istragu nakon tvrdnji da je kuhar u Studentskom centru Sarajevo pričao da ima saznanja da nepoznato lice drugom licu nudi 30.000 maraka da se podmetne “nešto” kako bi se izazvalo masovno trovanje studenata u studentskoj ishrani.

To je za “Nezavisne” danas potvrđeno iz ovog studentskog centra, u čijoj se kuhinji dnevno pravi oko 2.500 obroka. Situacija je, prema danas objavljenim informacijama, shvaćena vrlo ozbiljno, pa su o svemu obaviješteni svi nadležni organi.

“Bitno je naglasiti da smo mi obavijestili MUP, koji je te navode ispitao. Mi ćemo u postupku do kraja istrajati na tome da utvrdimo o čemu se ovdje radi”, rekao je za “Nezavisne” Tarik Curić, direktor ovog centra. Na pitanje da li je policija ispitala kuhara, Curić potvrđuje da jeste.

“Nama po zakonu slijedi postupak da ispitamo šta se tu desilo. Jednostavno, sama riječ ‘trovanje’ nije za šalu”, rekao je Curić.

Iz studentskih krugova saznajemo da u vezi s ovim slučajem kruže razne priče, od toga da je riječ o kuharevoj neslanoj šali, do toga da neki ljudi žele da ga, kako ističu, “maknu”.

Sa druge strane, Hamza Vahid El-Din, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu, kaže da je studentima u cilju da se utvrdi istina.

“Iskreno se nadamo da ne postoje pojedinci ili organizacije koji bi željeli da otruju studente. Svakako ćemo i mi da se uključimo u istragu”, naveo je za “Nezavisne” lider Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrđuju da su s ovim slučajem upoznati, kao i da su se već prihvatili posla.

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo rade na prikupljanju saznanja u vezi s tim događajem. Sve mjere i radnje se poduzimaju pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo”, rekli su za “Nezavisne” iz MUP-a KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79