Nurkić Tuzlacima poklonio košarkaški teren, s djecom pravio selfie i davao autograme

 

Proslavljeni bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić građanima Tuzle poklonio je košarkaški teren, koji je danas zvanično otvoren u naselju Stupine. Na zabavi koja je upriličena tim povodom, Nurkić je s djecom pravio selfie, a svesrdno je davao i autograme.

Naime, poznati košarkaš Jusuf Nurkić nedavno je donio humanu odluku koja se ogleda u finansiranju izgradnje košarkaškog terena u naselju Stupine u Tuzli. Teren je izrađen po savremenim standardima, a svečano otvaranje je upriličeno danas.

Brojni osnovci, srednjoškolci, ali i njihovi roditelji danas su imali priliku uživatu u druženju s Nurkićem, koji je sa svima svesrdno pravio selfie, ali i davao autograme na košarkaške lopte, dresove, patike i majice piše Klix.

“Tuzla pokazuje koliko je bitno prihvatati drugačijeg od sebe, neovisno o djeci. Prema mom mišljenju, ona predstavlja ono što BiH treba biti u cjelini jer nije bitno ko ste i odakle, da li ste povratnik i doseljenik ili ne. Moja je želja bila da napravim nešto ozbiljno za djecu, s obzirom da današnje vrijeme donosi izazove, a mališani znatno više vremena provode uz TV, kompjutere i slično. Mislim da je ovaj teren znatno bolji i sretan sam je sam uspio ovo napraviti”, kazao je Nurkić.

Inače, ideja za realizaciju izgradnje košarkaškog terena kod Nurkića je rođena u vrijeme dok se na čelu Tuzle kao gradonačelnik nalazio Jasmin Imamović, koji je danas prisustvovao svečanosti u naselju Stupine.

“Nurkić se odlučio na velikodušni poklon mladima i djeci Tuzle, a sa njegovom idejom sam se odmah složio. On je veliki košarkaš koji je planetarno poznat, ali ljudi trebaju da saznaju nivo njegove humanosti i dobrote. On poklanja djeci širom BiH, ali i svijeta nešto što je veoma važno za njihovo odrastanje. Ovaj velikodušni poklon velikog čovjeka trebamo primiti sa zahvalnošću uz poruku da treba svi da se dobro zamislimo jer djeca upijaju sve oko sebe – dobro i loše”, rekao je Imamović.

Aktuelni gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić također je ukazao na važnost jednog ovakvog košarkaškog terena.

“Ovim putem se zahvaljujem Nurkiću koji je izdvojio svoja sredstva za izgradnju ovog terena na kojem naša djeca i mladi sada mogu da se razvijaju u duhu pravih sportista. Drago mi je što će naša djeca sada moći svoje slobodno vrijeme provoditi na još kvalitetniji način. Tuzla je u tom kontekstu izdvojila zemljište te izradila projekat, uz nadzor. Na kraju je grad preuzeo teren na održavanje”, naveo je Lugavić.

Košarkaški teren koji je Nurkić poklonio gradu soli u segmentu sigurnosti njegovih korisnika ispunjava sve uslove, a kontinuirano se nalazi i pod video nadzorom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79