O BiH odlučuju Bosna, Biden, Brisel, Berlin! Neće Dragan i Bakir krojiti Izborni zakon!

Nema prekrajanja granica ni milimetar! Neće Ustav i Izborni zakon mijenjati Čović i Izetbegović, mijenjat će ga 28 ruku (imaju 21), mijenjat će ga stranci, pravni stručnjaci, parlamentarci, opozicija, CIK!

Kako ćete razgraničiti Mostar? Nema od toga ništa! Ostajem još 3-4 mjeseca!

Senad: Zašto ste u UN-u pominjali direktora OSA-e Mehmedagića i aferu Repiratori?

Inzko: Ja sigurno ne spremam smjenu Osmana Mehmedagića! Spomenuo sam priču o diplomama u izvještaju! Zašto je Zoran Tegeltija trebao nabaviti vakcine, ako nije nadležan?! Bisera Turković ima kontakte s ministrima u BiH, ide na aerodrom po donacije, a zašto ako nema nadležnosti?! Gospodin Nenad Stevandić prije nego što otvori usta, treba utanačiti činjenice! Spomenuo sam KCUS u izvještaju! Po Dejtonu imam zadaću da Vijeće izvještavam svakih šest mjeseci o situaciji ovdje!

Sedam ministara najjačih država u svijetu je reklo da nema promjena granica i da su za unutrašnje promjene! Sedam najjačih država je podržalo BiH! G7 samit se bavio BiH sada i to je ohrabrujuće! Ne bude se ni Trump ni Biden s mišlju o BiH, oni imaju svoje probleme! Angela Merkel rekla da je Schimdt dobar za BiH kako bi se vratila na dnevni red EU! Blinken je pisao Bidenove govore o BiH! Blinkenov očuh je bio Jevrej iz Mađarske, on zna šta su holokaust i genocid!

Berlin-Biden-Brisel je dobra kombinacija! BBB i Bosna, četiri B – BBBB! Moje mišljenje o mirnom razlazu je jasno – neće biti ni mirno, niti će biti razlaza! BiH u tome ima podršku i Njemačke i drugih država! Prije tri godine je američki zvaničnik napisao papir o prekrajanju granica i mirnom razlazu, to je sad neko podgrijao kao neki stari gulaš, ali to je opasno i treba se odbaciti! Ko god govori o podjeli, treba da posjeti vojna groblja! Moramo govoriti o prevazilaženju granica! Kao Tirol – jedan entitet, a postoje tri Tirola! Sjeverni, Južni i Istočni, a sve je to jedan Tirol! Region treba biti takav, ali bez prekrajanja granica! Neće se granice prekrajati ni milimetar! To mora biti princip! Kako će mijenjati granice etnički, po plemenima, kako?! Nema od toga ništa! Kako ćete razgraničiti Mostar? Vojvodina je mjesto gdje živi 16 naroda, to je primjer da se može! Možemo živjeti zajedno!

Ako je Čović veliki Evropljanin, to mora dokazati! Nisam čuo za dogovor o reviziji! Na Balkanu tajne ostaju tajne samo tri dana! Dao sam NSRS-u vrijeme da se očituje o odlikovanjima, pričao sam u Vijeću sigurnosti o tome, a obavijestit ću i Josepha Borella o tome! On je dobar čovjek, čovjek mira! NSRS još uvijek može ukinuti odlikovanja! Nije najvažnija osveta ili kazna! BiH je veća od Belgije i Slovenije zajedno, može se normalno živjeti, ubijeđen sam u to! BiH bi bila dosadna država da su samo Bošnjaci u njoj! Najvažnije je dati ostalima prava, a onda skloniti korupciju! Novi Izborni zakon ne smije dovesti do etničkih podjela! Postoji frustracija Hrvata, ali odluka Suda u Strazburu kaže da treba ukinuti diskriminaciju!

Bakir i Čović u Parlamentu imaju 21 ruku, a njima za promjenu Ustava treba 28! Čović kaže da će BiH uskoro dobiti kandidatski status za EU, možda Čović ima više informacija od mene, neka mu je sa srećom! Treba razlikovati paritet, proporcionalnost i jednakost! Paritet nije državno načelo! Institucije moraju predstavljati narode BiH! Zašto je Zoran Tegeltija trebao nabaviti vakcine, ako nije nadležan?! Bisera Turković ima kontakte s ministrima u BiH, ide na aerodrom po donacije, a zašto ako nema nadležnosti?! Gospodin Nenad Stevandić prije nego što otvori usta, treba utanačiti činjenice!

Spomenuo sam KCUS u izvještaju! Po Dejtonu imam zadaću da Vijeće izvještavam svakih šest mjeseci o situaciji ovdje! U BiH ne vole nikakav sud, a ne Ustavni! Ne poštuju domaće sudove, a ne međunarodne! Ja sigurno ne spremam smjenu Osmana Mehmedagića, niti ja, niti OHR! Ne pratimo rad OSA-e ili SIPA-e! Bila je priče oko diplome neko vrijeme, mi smo samo to spomenuli u izvještaju. Mogao bih spomenuti svih 5000 ljudi koji imaju lažne diplome, time treba da se bavi moj nasljednik! Jedan od tih slučajeva je diploma Mehmedagića! Treba da se donese novi Zakon o javnim nabavkama, imam veliki apetit za to, ali za to trebamo jedinstvo! Najbolje bi bilo kad bi Tužilaštvo i Sud radili svoj posao, a ne da mi sklanjamo političare! PIC će odlučiti kada ja idem, a kada Schimdt dolazi! To će trajati još nekoliko mjeseci! Nije tako hitno, još sam živ! Schimdt ima podršku svih zapadnih zemalja, osim Rusije! Njemačka ima stalne kontakte s Rusijom! Inzko i Schimdt pored Sjevernog toka i milijardi koje se tamo valjaju nisu važna tema! Pregovori Njemačke s partnerima su još u toku! Čekamo 1. ili 2. juni i veliki sastanak PIC-a!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79