Obećanje ili realan projekat: Tuzla će dobiti autoput ka Evropskoj uniji?!

Predstavnici ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona održali su prošle sedmice u Sarajevu radno – konsultativni sastanak s predstavnicima Javnog preduzeća Autoceste Federacije BiH.

Cilj sastanka bio je nastavak aktivnosti na izgradnji autoceste Tuzla – Brčko kao dijela buduće autoceste na cestovnom koridoru Sarajevo – Beograd. Ova moderna saobraćajnica povezaće Tuzlanski kanton sa sjeverom Bosne i Hercegovine i dalje sa Evropskom Unijom.

Sastanak je organizovan na inicijativu Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK kako bi se dinamizirale aktivnosti koje su definisane na prvom sastanku održanom na poziv Vlade Tuzlanskog kantona u oktobru, a vezane su za izradu projektnog zadatka i raspisivanje tendera za izradu projektne dokumentacije za autocestu Tuzla – Brčko, rečeno je nakon sastanka iz Vlade TK.

U narednom periodu očekuje se intenziviranje aktivnosti stručnih timova, odnosno predstavnika JP „Autoceste Federacije BiH”, ministarstva i lokalnih zajednica sa ciljem raspisivanja tendera za izradu neophodne projektne dokumentacije kao preduvjeta za izgradnju autoceste Tuzla – Brčko, piše Biznisinfo.ba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79