,,Obećanje, ludom radovanje..”: UKC Tuzla raspisao konkurs, ne treba uvjerenje o nekažnjavanju!

Javna zdravstvena ustanova Univerzitetski klinički centar Tuzla raspisuje Javni oglas za prijem u radni odnos medicinskih sestara/tehničara (opći smjer) na neodređeno vrijeme – 35 izvršilaca, piše Crna Hronika.

Javni oglas je objavljen 5.8.2020. godine u dnevnim novinama Oslobođenje i web stranici UKC-a i ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja.

Iako smo prije nešto dva mjeseca pisali o konkursnoj proceduri u ovoj elitnoj zdravstvenoj ustanovi, te dobili obećanje direktora, prof. dr. Vahida Jusufovića kako će uvjerenje o nekažnjavanju biti uvršteno u potrebnu dokumentaciju, ponovo se uvjeravamo da isto nije postavljeno kao potrebna dokumentacija.

Nakon pisanja CH: Poništen konkurs na UKC Tuzla!

Podsjetimo, početkom godine UKC Tuzla upošljavao je 35 medicinskih tehničara/sestara, a na spisku onih koji su se našli je i Amar Mustedanagić, koji je krajem prošle godine usmrtio pješaka i pobjegao sa mjesta nesreće.

Samo u BiH: Prije 6 mjeseci usmrtio pješaka u Tuzli, danas dobio posao na UKC Tuzla!

U objavljenom konkursu u potrebnoj dokumentaciji ponovo nije uvrštena stavka uvjerenja o nekažnjavanju.

U nastavku vam donosimo kompletan konkurs objavljen na web stranici UKC Tuzla.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79