Obijao auta u Centru ‘Safet Zajko’: Grsađani mu napravili sačekušu…

Putem videonadzora smo primijetili da je jučer u tom periodu samo jedno vozilo ulazilo i da se zadržalo osam minuta. Vratili smo unazad kameru videonadzora i utvrdili da se isti automobil pojavio i u ponedjeljak navečer – ispričao je Edin Čano, direktor preduzeća „Lokom“ koje upravlja Centrom

Zaštitari Centra za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“ u sarajevskoj općini Novi Grad uhvatili su danas lopova koji je pokušao provaliti u jedno od vozila na parkingu. Riječ je Centru kojeg svakodnevno posjećuju veliki broj Sarajlija koji mogu uživati u prirodnom ambijentu i rekreativnim sadržajima.

Kako je za portal Avaza potvrdio Edin Čano, direktor preduzeća „Lokom“ koje upravlja Centrom, lopova je njihovo osiguranje uhvatilo i predalo policiji.

– U ponedjeljak navečer smo imali prijavu da je jedno auto obijeno. Jučer su na tri vozila razbijena stakla, policija je dolazila i obavila uviđaj. Putem videonadzora smo primijetili da je jučer u tom periodu samo jedno vozilo ulazilo i da se zadržalo osam minuta. Vratili smo unazad kameru videonadzora i utvrdili da se isti automobil pojavio i u ponedjeljak navečer – rekao nam je Čano.

Nakon toga su odlučili pojačali nadzor te su primijetili isto vozilo kako i danas ulazi u Centar.

– Uhvatili smo ga na licu mjesta, pokušao je da obije jedno auto, ali nije uspio. Zadržali smo ga do dolaska policije, kojoj je priznao šta je uradio – kazao nam je Čano.

Dodao je da ove godine nisu imali sličnih situacija, a da im najviše problema prave migranti koji nerijetko upadaju u Centar.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79