Objavljen identitet graničnog policajaca BiH koji je osumnjičen za primanje mita

Postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Senada Samardžića 1973. godine, državljanina BiH.

Osumnjičeni je pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo primanje dara ili drugih oblika koristi iz člana 217. stav 1. i krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 220. KZ-a BiH.

Prilikom provođenja istrage, prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni zahtijevao i primio novac od jedne osobe, kako bi na nezakonit način pogodovao povratu motornog vozila koje je oduzeto.

Mjera pritvora za osumnjičenog predložena je iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačka b) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

Pripadnik Granične policije u činu “viši inspektor”, podsjećamo, slobode je lišen na području Velike Kladuše. Njega su uhapsili pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH i Jedinice granične policije Velika Kladuše.

Granični policajac dobio otkaz jer je uzeo 20 eura kako bi Hrvate pustio u BiH

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79