Objavljene nove preporuke za građane entiteta Republika Srpska po pitanju korone

U proteklih nekoliko dana je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije i u Republici Srpskoj. Zbog toga su nadležni pristupili korigovanju pojedinih postojećih mjera s ciljem zaštite stanovništva, a jedna od njih je i preporuka da građani zaštitne maske nose i na otvorenom.

U Banjoj Luci je danas održan sastanak na kojem se razgovaralo o epidemiološkoj situaciji, a u centralna tema je bila pogoršanje epidemiološke situacije, odnosno povećan broj novozaraženih koronavirusom.

Zaključeno je da postoji potreba za maksimalnim poštivanjem preventivnih i obavezujućih mjera, a od građana je zatraženo da maske obavezno nose u zatvorenom prostoru i na otvorenom ukoliko nije moguće održati fizičku distancu od dva metra.

Republičkom štabu za vanredne situacije će biti upućene i određene preporuke po pitanju donošenja mjera nošenja maski na otvorenom prostoru.

Na sastanku je istaknuto i to da je od izuzetne važnosti odgovorno ponašanje svakog pojedinca stoga vlast apeluje da građani izbjegavaju okupljanja, a da praznike obilježavaju u krugu domaćinstva sa najužim članovima porodice.

Također je ukazano i na potrebu preraspodjele radnih zadataka i omogućavanja da određeni poslovi budu “preseljeni” kući.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79