Objavljeni detalji ubistva na Zrću: Za ubicom bila raspisana međunaronda potjernica

Hrvatska policija je nakon provedenog uviđaja objavila detalje ubistva na Zrću. Policija je saopćila da je završila kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim državljaninom Srbije zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo “Teško ubistvo” na okrutan ili krajnje podmukao način na štetu državljanina Crne Gore.

– Sumnjiči ga se da je jučer, 25. avgusta 2022.godine u 06:01 sati, ispred noćnog kluba na plaži Katerelac u Kolanjskom Gajcu, s unaprijed stvorenom namjerom da osobu usmrti, odjeven u namjeri da prikrije svoj identitet, sačekao i prišao s leđa 38-godišnjem državljaninu Crne Gore te iz neposredne blizine u oštećenog ispalio hitac iz pištolja, a potom se trčeći udaljio s mjesta događaja – navodi se u saopćenju policije.

Državljanin Crne Gore, kako su objavili mediji riječ je o Goranu Vlaoviću, preminuo je u vozilu Hitne medicinske pomoći na putu prema bolnici.

Pronađen pištolj
Policija je brzo reagirala, te je osumnjičeni spriječen u bijegu.

– Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva na mjestu događaja je proveden uviđaj te druge dokazne radnje, u sklopu kojih je policija pronašla predmete koji potječu od izvršenja kaznenog djela te samo sredstvo izvršenja – vatreno oružje, dok su dodatna vještačenja još u toku.

Dalje, temeljem naloga nadležnog državnog odvjetništva, jučer je na Odjelu patologije Opće bolnice Zadar obavljena obdukcija. Tokom provođenja kriminalističkog istraživanja ostvarena je intenzivna međunarodna policijska saradnja kako bi se prikupili podaci o osobama značajni za kriminalističko istraživanje, a za osumnjičenim državljaninom Srbije je na snazi raspisana međunarodna potraga – navodi se u saopćenju policije.

Osumnjičeni u pritvoru
Državljanin Srbije je sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske dok je krivična prijava podnesena nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.

– Na kraju, i ovom prilikom zahvaljujemo građanima na kvalitetnim informacijama koje su nam bile od koristi u hvatanju počinitelja – poručili su iz policije, prenosi Index.hr.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79