Objavljeni detalji za učesnike Povorke ponosa u Sarajevu, ruta će biti poznata u petak

Lokacija ulaza, kao i ruta kretanja, bit će objavljeni 13. avgusta na web stranici i društvenim mrežama Bh. povorke ponosa

Organizatori Bh. povorke ponosa objavili su detaljne informacije namijenjene učesnicima koji planiraju biti dio ovog događaja.

Bh. povorka ponosa održat će se 14. avgusta s početkom u 12 sati. Bit će aktivan samo jedan ulaz, od 10 do 12 sati. Ulaz će biti zatvoren tačno u podne.

– Lokacija ulaza, kao i ruta kretanja, bit će objavljeni 13. avgusta na web stranici i društvenim mrežama Bh. povorke ponosa – navedeno je.

Tri institucije u Sarajevu izdvojile novac za dodatne mjere sigurnosti na Bh. povorci ponosa

Organizatori mole sve zainteresovane učesnike da obrate pažnju na to s kim razgovaraju i dijele informacije o dolasku na Povorku, kao i da na okupljanja dolaze u grupama. Osim toga, svi učesnici su zamoljeni da sva vidljiva LGBTIQ obilježja ne nose do mjesta okupljanja, već da ih spakuju u torbe ili neprozirne kese. Isto važi i za odlazak sa Povorke ponosa.

Povorku ponosa obezbjeđuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a učesnike će na ulazu dočekati redari koji će biti u flourescentnim prslucima.

– Kako biste učestvovali morate imati jedno od sljedećeg: 1. negativan PCR test (ne stariji od 72 sata), 2. negativan antigenski test (ne stariji od 24 sata), 3. potvrdu o preboljenoj COVID-19 infekciji (ne stariju od šest mjeseci), 4. potvrdu o primljenoj vakcini (stariju od 14 dana) ili 5. potvrdu o revakcinaciji – navode.

Preporučuje se učesnicima da ponesu što manje ličnih stvari.

– Izbjegavajte nošenje flaša s pićem, makaze, pribor za nokte, biber sprej ili neko drugo sredstvo za samoodbranu, te bilo koji predmet kojim je moguće nanijeti tjelesne povrede ili ugroziti sigurnost učesnika Povorke – jer će ih redari oduzeti prilikom pregleda.Flaše s vodom će biti obezbijeđene.

Organizatori savjetuju da učesnici ne nose nikakve transparente jer će isti biti obezbijeđeni.

– Ukoliko ipak želite ponijeti neki transparent, javite se na društvene mreže povorke ili na mail info@povorkaponosa.ba. Na taj način možete dostaviti transparent organizatorima i zatim ga dobiti na dan Povorke na mjestu okupljanja.

S obzirom da nije isplaniran dodatni program nakon Povorke ponosa, organizatori mole učesnike da se nakon šetnje zapute svojim kućama ili u siguran prostor, kao i da do kraja dana, za svaki slučaj, obrate pažnju gdje se kreću po gradu.

Sve dodatne informacije možete naći na zvaničnoj stranici povorke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79