Objavljeni novi snimci terorističkog napada u Istanbulu

U petak su objavljeni novi snimci teroristkinje Ahlam Albashir, koja je izvela teroristički napad u Istanbulu, a na kojima se može vidjeti kako izlazi iz automobila i potom ulazi u trgovinu.

Novi snimci Ahlam Albashir na dan terorističkog napada u Istanbulu

http://v.aa.com.tr/2742240

Posted by Anadolija Balkan on Friday, November 18, 2022

U toku je istraga Tužilaštva u Istanbulu o terorističkom napadu PKK-a izvedenom 13. novembra, u kojem je poginulo šest, a povrijeđena 81 osoba.

U sklopu istrage pronađeni su snimci sigurnosne kamere na kojima se može vidjeti kako Albashir na dan napada izlazi iz automobila na istanbulskom trgu Taksim, a zatim ulazi u trgovinu i obavlja kupovinu.

Na snimcima se jasno vidi kako Albashir izlazi iz automobila, noseći u ruci manju torbu. Nakon što se udaljila od automobila, sa zadnjeg sjedišta na prednje, na kojem je sjedila Albashir, prelazi muška osoba, a riječ je o Bilalu Hassau, koji se nakon toga zaputio prema Edirneu i kojem se gubi svaki trag.

Sigurnosne kamere zabilježile su i trenutke kada Albashir nakon izlaska iz automobila ulazi u trgovinu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79