OBJAVLJENI PODACI: Koliko građana ne poštuje naredbe, i koliko ih je sankcionisano

OBJAVLJENI PODACI: Koliko građana ne poštuje naredbe, i koliko ih je sankcionisano


Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine objavilo je nove podatke policijskih agencija o broju kokntrolisanih osoba kojima je određena izolacija i broju izdatih prekršajnih naloga.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Na slici se nalazi tabela s podacima policijskih agencija o broju kontrolisanih osoba kojima je određena izolacija i broju izdatih prekršajnih naloga zbog nepoštivanja odluka nadležnih inspekcija.

Prema podacima u tabeli koji su prikupljeni 16. aprila najviše rješenja o izolaciji izdao je MUP RS-a i to 4.714 rješenja, od kojih je 1.014 kontrola, 39 nepoštivanje naredbi o zabrani kretanja, 39 izrečenih sankcija i jedno rješenje koje ne poštuje odnosno nije pronađeno na adresi koja je prethodno navedena.

Ove brojke slijedi i Hercegovačko-neretvanski kanton u kojem je izrečeno 4.092 rješenja o izolaciji od kojih su izvršene 544 kontrole a četvoro nije poštivalo naredbe o zabrani kretanja.

Za četiri osobe su izrečene sankcije predviđene Zakonom.

Zbirno

Zbirni podaci pokazuju da je u Bosni i Hercegovini izdato 15.762 rješenja o izolaciji, 4.703 izvršene kontrole i 197 osoba nije poštivalo naredbe o zabrani kretanja.

Za 229 osoba izrečene su sankcije dok 28 nije pronađeno na prijavljenoj adresi prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija