Objavljeno što je HRT obećao Albancima zbog srpske zastave, ovo je skandalozno

Hrvatska radio televizija (HRT) jučer je izbore na Kosovu najavila srpskom zastavom. Cijelo vrijeme najave priloga o kosovskim izborima u pozadini je stajala srpska zastava.

To je naljutilo predstavnike Albanaca u Hrvatskoj pa su se, kako je objavila saborska zastupnica iz redova albanske manjine Ermina Lekaj Prljaskaj, ona i kosovski veleposlanik u Zagrebu Gezim Kasapolli sastali sa šefovima HRT. Na sastanku je bio i direktor HRT-a Kazimir Bačić.

No ono što je navela kao dogovoreno na tom sastanku je skandalozno.

S vrhom HRT-a, naime, predstavnici Albanaca, ako je točno ono što piše saborska zastupnica, dogovorili su da se pokrene disciplinski postupak protiv uposlenika koji su napravili propust, da se saborsku zastupnicu i veleposlanika dovede u program HRT-a, da HRT-ova ekipa ode na Kosovo i tamo napravi prilog te da jedini izvor za situaciju na Kosovu, što je posebno nevjerojatno, bude “isključivo Radio televizija Kosovo”.

Sve to stoji u Facebook objavi zastupnice Ermine Lekaj Prljaskaj.

[REKACIJA NA SKANDALOZNO EMITIRANJE O IZBORIMA NA KOSOVU] Danas u prostorijama HRT-a zajedno sa veleposlanikom…

Gepostet von Ermina Lekaj Prljaskaj am Montag, 7. Oktober 2019

– Danas u prostorijama HRT-a zajedno sa veleposlanikom Republike Kosova – Nj.E. Gezimom Kasapollijem, održala sam radni sastanak sa direktorom HRT-a gospodinom Kazimirom Bačićem te sa urednicima Kovačem i Perišićem.

Zatražili smo javno izvinjenje od strane HRT-a koju su obećali uputiti veleposlanstvu Republike Kosova te da se pokrene disciplinski postupak protiv trojice djelatnika koji su “nehotice” napravili propust!
Nadalje, HRT pozvati će kao goste informativno političkog programa Nj. E. Gezima Kasapollia i mene kao saborsku zastupnicu za albansku nacionalnu manjinu te će jedan sastav HRT-a posjetit Kosovo i snimiti jednu dokumentarnu – edukativnu emisiju o razvijenom Kosovu danas.

Također, zatražili smo da direktan izvor informacija vezano za situaciju na Kosovu bude isključivo RTK – televizija iz Kosova. Naime, HRT i RTK imaju sporazum o suradnji, ali se ta suradnja ne primjenjuje u praksi dovoljno te zato i dolazi do ovakvih propusta – napisala je Lekaj Prljaskaj.

Osim dogovora o tome da jedini izvor informacija za stanje na Kosovu jednoj javnoj televiziji bude isključivo Radio televizija Kosovo, ostalo što je navela Lekaj Prljaskaj ne mora samo po sebi biti pogrešno, no ako je to doista dogovoreno na sastanku HRT-ovih čelnika i nje te kosovskog veleposlanika, mimo normalne procedure, ne samo da je pogrešno nego je i skandalozno.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79